ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ “ΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ”

Η ζωή μας άλλαξε ριζικά με την πανδημία του covid19… Γονείς, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί  πρέπει να μάθουμε και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Μέσα από ένα παραμύθι μαθαίνουμε στα παιδιά μας τον σωστό τρόπο να προφυλαχτούν, να μην κολλήσουν ούτε να μεταφέρουν την νόσο στους άλλους. Οι μασκοφόροι μαθητές, οι πρωταγωνιστές  της ζωής μας, καλούνται να γίνουν οι ήρωες του σήμερα!

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου μου  «Οι Μασκοφόροι Μαθητές», ένα  βιβλίο που μιλάει για την πανδημία του covid 19 από τον Εκδοτικό Οίκο ΔΥΑΣ. Η παρουσίαση έγινε μέσα από μια ειδική εκδήλωση για την υγεία των παιδιών στον Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) στην Καλλιθέα.

Το βιβλίο παρουσίασαν η κα Μενενάκου Μαρία – Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Παιδοδοντίατρος-, ο κος Μπίκος Γεώργιος –Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών, Λυκειάρχης- και ο κος Μωίσογλου Γεώργιος –Συγγραφέας, ιδιοκτήτης Εκδοτικού Οίκου ΔΥΑΣ-.

Η κα Μενενάκου με την ιδιότητά της ως παιδοδοντίατρος  εξήγησε στο κοινό πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία τα παιδιά, πόσο έχουν αυξηθεί τα στοματικά προβλήματα κυρίως ο βρυγμός λόγω αυξημένου άγχους και πολλών ωρών στον υπολογιστή. Μετά μίλησε για την υγεία της στοματικής υγιεινής και τους τρόπους προφύλαξης από τον covid  19 όπως παρουσιάζονται στο βιβλίο.

Ο κος Μπίκος Γεώργιος μίλησε για την κοινωνική διάσταση της πανδημίας και εξήγησε την σημασία της παρουσίασης των παιδιών ως μασκοφόρους ήρωες μέσα στο βιβλίο. Εξήγησε πως μέσα στο βιβλίο η αρνητική έννοια της μάσκας μετατρέπεται σε θετική αφού μάσκες φοράνε οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων και τα παιδιά μας μετατρέπονται σε ήρωες. Μέσα από τους ρόλους αυτούς  καθιστούμε τα παιδιά υπεύθυνα για την πρόληψη της νόσου και τα προτρέπουμε να προστατεύσουν τους ίδιους, τους γονείς και τους παππούδες.

Το μήνυμα του βιβλίου μου είναι ότι οι μικροί μας ήρωες είναι ικανοί  να  προστατευθούν και όλοι μαζί να καταφέρουμε να νικήσουμε την φονική πανδημία. Η μέρα που θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα άρχισε να χαράζει σιγά σιγά και τότε πια τα παιδιά μας θα φοράνε ξανά μάσκες μόνο τις Απόκριες!

Ευχαριστώ από καρδιάς την αγαπημένη μου φίλη κα Μενενέκου Μαρία για την υπέροχη παρουσίασή της και την στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια που την γνωρίζω.

 Ευχαριστώ πολύ τον κο Μπίκο Γεώργιο για την παρουσίαση, τις πολύτιμες συμβουλές του και την άψογη συνεργασία σε όλες τις δράσεις μας.

Ευχαριστώ την αγαπημένη μου φίλη κα Σεληνίδου  Αγγελική της οποίας ήταν η ιδέα να γράψω αυτό το βιβλίο και μου έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές της.

Ευχαριστώ από καρδιάς την αγαπημένη μου  κα  Ζυγούρη Βούλα – Ολυμπιονίκη Πάλης, Πρόεδρο του Φιλαθλητικού Α.Σ., Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών –  και την κα Στρούμπου Άννα – Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών – για την παρουσία και την στήριξή τους.

Τέλος, ευχαριστώ τον εκδότη μου κο Μωίσογλου Γεώργιο και τις εκδόσεις ΔΥΑΣ για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καλλιθέας κος Λασκαρίδης Λάζαρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος, η Αντιδήμαρχος Υγείας και κοινωνικής πολιτικής κυρία Πάσχου Άννα, ο γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ κύριος Παγώνης Νικόλαος.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την τιμή που μου κάνατε.